Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Registrering(s)sverige i fp-tappning

Annons

På socialdemokratiska ledarsidor i landet och länet har skribenter den senaste tiden ondgjort sig över folkpartiets förslag att lärare ska hålla ögon och öron öppna för vad framför allt muslimska elever tycker, säger och gör. Syftet med en sådan övervakning skulle vara att förhindra nyrekrytering till islamistiska terrorsekter, men åtgärden blir naturligtvis ett slag i luften.

Det vore dessutom början till demokratiskt självmord att ta ungdomliga provokationer i skolmiljöer på blodigt allvar. Då skulle snart halva Sveriges elevkår sitta i finkan för olika slags provocerande uttalanden.

Till och med seriefiguren Magister Janssons elever skulle behöva spärras in. Riktiga terrorister talar naturligtvis inte om sina planer så att lärare i grund- och gymnasieskolan hör det.

Att folkpartiet vill använda just lärarkåren som ett nytt IB förvånar kanske inte. Denna kår har ju traditionellt betraktats som starkt fp-vänlig. Goda erfarenheter av att använda sitt eget folk har ju också socialdemokraterna. Deras hemliga polis bestod under det kalla kriget av fackföreningsfolk och så kallade pålitliga socialdemokrater som på amatörmässiga grunder registrerade alla som tog fel väg, stod utanför ett visst hus vid fel tillfälle eller viftade med Maos lilla röda.

Trovärdigheten i s-attacken mot fp är därför låg, förödande låg.

JL

Mer läsning

Annons