Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reaktioner om sjukvård

Annons

Läsarna har förstås utnyttjat erbjudandet i torsdagstidningen om att få reagera på sjukvården i länet.

I dag redovisas tre kommentarer:

"Den vårdgaranti som socialdemokraterna och stödpartierna har infört och som ska garantera vård inom tre månader, är en chimär och egentligen en lögn, avsedd att förvilla.

Själv har jag ett utslitet knä, som jag fått röntgat och därefter (på mitt initiativ) bedömt av en ortoped inom Capio som skriftligt lämnat omdöme till Falu lasarett. Detta har resulterat i ett krav från Falun på ytterligare ett bedömningsbesök i Falun.

ÕVäntetiden till mottagningsbesöket beräknas till minst 4 månader, kan eventuellt ta längre tidÕ, säger Faluns torra besked."

"Jag hamnade tyvärr inom vården efter en arbetsskada i början av 80- talet och är fortfarande kvar där. Jag tillhör dem som tvingats söka vård utomlands och betala för den, då ingen vård finns för oss inom landet.

Tyvärr har detta medfört otaliga kontakter med myndigheter och sjukvårdspersonal i olika ställningar. Eftersom man räknas som hopplöst fall så tycker de flesta att man är enbart till besvär."

"I de flesta verksamheter, utom sjukvården, är Dalarna ett bra län. Nu blir det allt svårare att få folk att flytta hit. Vi har drabbats av en "Ken Swedenborg-effekt" som får mig och andra att hoppas på privatsjukvård."

OLLE WICKBOM, HEDEMORA HÅKAN TANGEN, LEKSAND ERIC AF WETTERSTEDT, LEKSAND

Mer läsning

Annons