Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rädda Mossklyftan!

Annons

Dalarnas museums och tidningens gemensamma uppmaning till folket i Dalarna att ställa upp för museets finansiering av en ny bildväv går in i ett avgörande skede.

Hittills har företag och enskilda skänkt cirka 150 000 kronor. Men för att säkerställa att Alice Lunds textilverkstad i Borlänge ska kunna påbörja arbetet krävs ytterligare pengar.

Totalt behövs 600 000 kronor för att förverkliga den bildväv som textilkonstnär Helena Hernmarch skissat efter ett fotografi från Fulufjället, taget av fotograf PRoland Johanson från Falun.

Det är Dalarnas Försäkringsbolag, Landstinget Dalarna, Region Dalarna, Dalarnas Tidningar och privatpersonen Birgitta Hässler i Nås som hittills är de största bidragsgivarna. De har skänkt vardera 25 000 kr.

Rolf Eriksson Bil AB i Falun och en anonym givare har bidragit med 10000 kronor vardera och bland de privata givarna finns Christina och Birger Stråhle, Falun, som lämnat 1000 kronor till insamlingen.

Men för att motivet, Mossklyftan på Fulufjället, ska få evigt liv i den bildväv Dalarnas museum vill förverkliga, behövs fortsatta bidrag, stora som små.

Av tidningens kommande annonser framgår hur de ska agera för att delta i insamlingen. Redan nu kan du ringa museichef Jan Rahle, telefon 023-765500 om du vill delta i insamlingen.

Låt oss tillsammans göra en extra ansträngning så att vi vid midsommartid kan få glädjas över att projektet rotts i hamn. Ett stöd till Mossklyftan är också indirekt ett erkännande till hantverkarna vid Alice Lunds textilier i Borlänge och till Wålstedts textilverkstad i Dala-Floda.

CHRISTER GRUHS

Mer läsning

Annons