Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parkeringen blir ett stressmoment

/

Annons

Många har hört av sig angående Pernilla Ohlins krönika om parkeringsreglerna i Falun. Flera läsare vittnar om överfulla och krångliga parkeringar i centrum.

Jenny Helldahl skriver:

Om jag ska "myshandla" åker jag till Borlänge numera. Jag saknar Faluns trevliga affärer och gator men parkeringen blir ett stressmoment. Det är inte själva avgiften, det är betalsättet som är problemet. Kontanter - vem i dag har 30 kronor i mynt i börsen? Styrelsen för Falu Park AB kanske har speciella fickor och plånböcker avsedd för hantering av större mängd mynt.

Att betala parkeringsavgiften via mobiltelefonen är heller inget bra alternativ. Det kostar 25 procent mer att använda den, jag ska ha papper och penna i fickan för att skriva den tillfälliga lapp som behövs, jag ska ha läsglasögon för att se vad ska göras och dessutom hantera en mobiltelefon med frusna fingrar.

Jag misstänker att styrelsen för Falu P AB inte har aning om hur man gynnar små butiker i Falun. Människor vill flanera och göra impulsköp! Det är så man behåller ett levande centrum.

Gunilla Dahlberg skriver:

Bra skrivet om parkeringseländet i Falun! En hel del kan tilläggas: Till exempel hur en frisör måste rusa ut under pågående permanentning av en kund för att stoppa i mera pengar i automaten på Åhlénsparkeringen, som bara medger begränsad tid.

Eller hur man kan bli fast på parkeringsdäcket vid lasarettet, där bilar kör upp och inte kommer ut för det är totalt kaos. Att ordna med en skylt där det står "fullt" är tydligen helt omöjligt.

Jag fick ett namn på en ansvarig tjänsteman på kommunens fastighetsavdelning, som var helt ovetande om problemen. Han menade att de ju fått reservplatser på regementet, varvid jag påpekade att det inte löste problemen för gamla och sjuka. Personalen upplyste mig om att många kommer för sent till bokad tid och att man flera gånger hört av sig till kommunen och landstinget, men att ingen lyssnar.

Skönt dock att man ska återinföra stopp tiden klockan 18.00 på de centrala parkeringarna, men visst är det uselt att ta betalt på helgerna.

Mer läsning

Annons