Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läs bruksanvisningen och spara storkovan

/

Annons

Själv har jag ännu inte haft semester varför drivorna av ting som skulle göra sig bättre på en loppis eller sopstationen, ligger kvar och kan känna sig tämligen säkra i åtskilliga veckor. Jag har nämligen kommit på vad jag ska göra om det regnar när jag är ledig.

Här ska sparas en massa pengar och det kommer inte att kosta mig ett enda öre i investeringar. Jag ska nämligen läsa bruksanvisningar. Slentrianmässigt trycker jag på knappen ON och sedan på 65 när jag startar diskmaskinen. Men den har ju så många fler knappar som antagligen kan användas separat som 65:an eller i kombination. En massa symboler försöker också berätta något för mig men det har helt enkelt inte blivit av att verkligen sätta mig in finesserna.

Och nu i dessa spartider beträffande energi är det rent ut sagt slarvigt av mig. Det kan inte vara så att den verkligen måste gå i 93 minuter för att diska det jag laddat den med.

Apropå apparater så har jag tidigare plågat läsarna med den plåga Telia orsakar mig. Det är inte slut ännu. Tortyren pågår för fullt. Det började på valborgsmässoafton då jag såg jag en stor annons om digital-tv via bredbandet. Det verkade busenkelt, jag beställde och det var då eländet började. Jag kunde inte komma ut på nätet. Det redde upp sig efter mycken möda och en halv vecka i telefonen, talandes med otaliga företrädare för Telias supportavdelning. Utmattad lade jag digital-tv-funktionen på hyllan.

Men för ett par veckor sedan var det dags att koppla in det hela. En förlängningskabel hade jag till slut skaffat. Men sen var det stopp. Först hade jag inte fått något kort att sätta i digitalboxen. Ett sådant beställdes och det kom efter någon dag. Nu var väl allt frid och fröjd? Men nej, nu saknades två olika koder.

Även dessa anlände och vad skulle nu hindra mig från att se på digital-tv?

Jo, det skulle en av fem gula prickar göra. Dessa skulle bli gröna på tv-skärmen om allt var ok. Bara fyra blev gröna. Bilden är ryckig och stannar ibland och de stackars människorna, meteorologer eller nyhetsuppläsare ser ut som om de råkat ut för allvarliga brännskador i ansiktet. Ljudet finns bara var femte sekund. Tre dagar skulle det ta att åtgärda. Nu har det gått fyra och ingen förbättring kan skönjas.

Men blir det bara regn under min semester så ska nog det också ordna sig. Och får jag igång digital-tv:n är det sedan fritt fram att både surfa och beställa filmer utan att behöva gå utanför dörren.

Sedan ska jag gripa mig an tvättmaskinens bruksanvisning för där finns antagligen också en peng att spara. Och så kan man fundera över hur kallt det ska vara i frysen respektive kylskåpet för att allt ska vara optimalt; det vill säga maten överlever till så hög temperatur som möjligt.

Är jag ensam om att känna ovilja inför bruksanvisningar?

Mer läsning

Annons