Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Ohly (v) svarar Gruhs

Annons

Lars Ohly (v) svarar Gruhs

I lördagens tidning tar Christer Gruhs upp att jag hotar säsongsanställningar uppe i Sälenfjällen.

Gruhs vill tydligen hjälpa svenskt näringsliv och högeralliansens företrädare att fortsätta en oriktig skräckpropaganda. Jag vet att min partikamrat Lena Olsson, Malung, besvarat liknande påhopp i er press tidigare.

Brev till ledarsidan Svaret blir då som nu! Vad gäller säsongsanställningar så har turistnäringen, grönsaksodlare, skogs- och jordbruk möjligheter att anställa. Avvikelser från själva lagen kan göras i kollektivavtal. I praktiken innebär detta att arbetsgivaren kan i avtal med facket göra undantag. Så säsongsanställningarna kan lugnt fortsätta.

Det är dock mycket beklagligt att vi får mothugg för att vi driver en angelägen fråga för hela regionen. Västerdalsbanan berör oss alla, den är en nationell angelägenhet med tanke på att Sälen är Sveriges näst största besöksmål. Vårt initiativ borde bemötas positivt och välkomnas.

Vänsterpartiet kan prioritera jobb, turism och viktiga kommunikationer, lokalt och nationellt. För oss hör dessa ihop, vi har ett helhetsperspektiv som andra partier saknar!

Svar direkt: Det är inte någon skräckpropaganda att berätta för läsarna vad regeringens och stödpartiernas beslut om arbetsrätten kan få för följder när det gäller möjligheten till säsongsanställningar i Sälenfjällen. Lars Ohlys och vänsterns orealistiska tankar på tågtrafik till Sälen befäster min uppfattning att partiet ödslar krut på fel åtgärd, i syfte att stärka infrastrukturen. Västerdalarna behöver en ny väg, inte en utbyggd järnväg.

LARS OHLY (V), PARTIORDFÖRANDE CHRISTER GRUHS

Mer läsning

Annons