Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julnötterna lockar läsare

Annons

Läsarna fortsätter att imponera med sin kunnighet om svenska författare. Inte heller onsdagens julnöt vållade några större problem. I varje fall att döma av svarsfrekvensen.

Nu går julnötsknäckandet in på slutvarvet. Dagens nöt är den näst sista eftersom vi avslutar vår lilla nötknäckarserie i fredagens tidning på grund av att det inte utkommer någon tidning på lördag, som är "röd" dag.

Dagens julnöt

Vem sade:

"Fula ord förpestar

luften"

Bakom dagens citat döljer sig en älskad poet som under sin levnad gav ut ett 70-tal böcker. Född i Växjö 1923 och död 1991. Under sina sista levnadsår bosatt i en stad nära Uppsala. Hämtade ofta inspiration från naturens skönhet och var en återkommande gäst i radio- och tv-program. Hans verk finns representerad i 1986 års psalmbok.

När du kommit på vem vi frågar efter så mejla svaret till pol.red@daltid.se och skriv julnöten 4/1 i ämnesraden. Glöm inte uppge namn och adress. Rätt svar publiceras i morgon och den 9 januari får du veta om du återfinns bland dem som vunnit vårt lilla pris.

Rätt svar i går, julnöten den 3 januari, var Barbro Alving, eller Bang som var hennes signatur. Hon var journalist på Dagens Nyheter. I många å skrev hon också kolumner i Vecko-Journalen.

Hon rapporterade från flera oroshärdar i världen, som det spanska inbördeskriget, finska vinterkriget, Ungernrevolten och Vietnamkriget.

Hon blev tidigt pacifist och satt en månad i fängelse sedan hon vägrat delta i civilförsvarstjänst. Den feministiska kulturtidskriften Bang är uppkallad efter henne.

Mer läsning

Annons