Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag har växt under Forum-veckan!"

Annons

Jag tillbringade en morgon med att, tillsammans med ett 20-tal personer, promenera i den vackra naturen tillsammans med indianen Oren Lyons och biologen och antropologen Peter Warshall. Med oss var också en avspänd prinsessa, Victoria.

Både prinsessan och vi andra fick en morgon vi aldrig kommer att glömma: insikter i naturen och Moder jord som alla skulle behöva. Vi och prinsessan "växte" åtskilligt den morgonen.

Jag har sällan fått sådan mycken kunskap och kontakter under några få dagar. I min ficka låg ett stort antal visitkort från dessa fördjupade kontakter.

Forumet kan kritiseras för att vara exklusivt för ett fåtal - men murarna mellan deltagarna och alla som rörde sig i byn var minimal, förutom i i det stora forumtältet. Många deltagare förundrades hur fritt man kunde röra sig i Tällberg. Under forumveckan morsade jag "ute i byn" på många företagsledare och politiker som jag aldrig annars skulle kunna träffa.

Tällberg Forum är något stort - kanske större än vi kan uppfatta. Under slutsessionen nämndes det faktum att vi - cirka 500 deltagare - hade åtkomst till varje individ på denna planet - antingen direkt eller via någon väns vän.

I den parallella session som jag deltog i under veckan, "Education and employment for the transition ahead" var vi minst tio nationaliteter. I forumet deltog nästan 60 nationaliteter. Det är både imponerande och hänförande att lyssna eller delta i en diskussion med representanter från Slovenien, Indien, USA, Irak, Iran, Kenya och Sydafrika - i samma lilladiskussionsgrupp.

Jag har växt åtskilligt under forumveckan - jag önskar att alla skulle få vad med om en sådan kunskapsresa som Tällberg Forum är - men det är av praktiska skäl mindre möjligt.

HANS JENSEN, är bosatt i Tällberg och jobbar som konsult

Mer läsning

Annons