Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Inte ett ord i tidningen!"

Annons

Förra veckan skickade IOGT-NTO pressmeddelande till tidningen och informerade om aktiviteter under Folknykterhetens vecka. Vi inbjöd till torgmöte och debatt på kulturhuset Svanen i måndags med deltagande av UNF:s förbundsordförande Robert Damberg, en kunnig och påläst debattör väl värd att lyssna på.

Brev till ledarsidan/Folknykterhet

Vi hade en annons om aktiviteterna (en bland över 200 i hela landet) och tog för givet att ni skulle finna detta så intressant att ni skulle ta kontakt med oss och skriva om detta.

Vad ser jag när jag öppnar tidningen? Inte ett ord om Folknykterhetens vecka, där temat är de orimligt höga införselkvoterna av alkohol. Det var tydligen inte intressant. Däremot offrade ni nästan halv sida om en whiskeyklubb som delade på en flaska whiskey för 6 000 kronor.

Ingen journalist dök heller upp vare sig på torgmötet eller debatten på Svanen.

Betyget kan bara bli IG.

Med vänlig hälsning från en besviken läsare,

HANS LINDGREN,

82 år ung nykterist av födsel och ohejdad vana.

SVAR DIREKT: Det är en grannlaga uppgift att göra en daglig prioritering om vad som hinns med och vad som dessutom får plats i tidningen. Ett rimligt antagande är att vi väljer att bevaka något annat arrangemang, kanske på torsdag då Folknyktyerhetens dag firas på olika håll i Dalarna.

IOGT-NTO gör värdefull insats i kamper mot droger. Det är också en välförtjänst belöning att organisationen lockar till sig allt fler ungdomar som därmed blir goda förebilder för andra unga.

Nykterhetsrörelsens röst är viktig i samhällsdebatten. I diskussionen om landets alkoholpolitik förekommer mycket hycklande. Ena dagen går politiker till storms mot införselreglerna i EU och nästa dag måste öl- och spritskatten sänkas för att rädda systembolaget och öltillverkarna.

Den som vägrar att se sambandet mellan alkoholens tillgänglighet och de skador och sociala problem den orsakar, vill inte se sanningen. Därför är det bra att IOGT-NTO finns som en positiv motkraft och som förtjänas att lyssna till under kommande manifestationer.

CHRISTERN GRUHS

PS! Det är klart att Hans Lindgren är 82 år ung. Endast unga känner till betygsskalor som håller sig med bokstäverna IG. Vi andra minns bara ett ödesmättat BC!

Samlingslokal. Dalarnas många IOGT-lokaler fungerar ofta som samlingslokal i bygden, som i Mockfjärd där Logen Dalens lilja hållit sina möten.

(ga030909-gf-folkhus

Mer läsning

Annons