Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga spenderbyxor i ambulansaffärer

/
  • Jan-Olov Schröder är framme i Indien. På bilden levererar han Moraambulansen i Nepal.

Annons

Den 9 juni 2007 lämnade två ambulanser och en följebil Strängnäs, för att köra de 1700 milen till Kalimpong, Sikkim, Indien. Detta är den tredje resan gruppen gör. Ambulanserna ska överlämnas som gåva till områdets sjukhus respektive skola. I gruppen på åtta personer finns Jan-Olov Schröder, välbekant journalist och jaktskribent från Ludvika.

Enlgit uppgift har den strapatsrika resan nått sitt mål. Färden gick genom Europa, via Turkiet, Iran, Pakistan till slutmålet Indien. Ambulanserna är skänkta av Södermanland Läns Landsting.

Jan-Olov Schröder har tidigare levererat ambulanser i fjärran land. Då rörde det sig om en ambulans från Mora. Hur det gick vid överlämnandet i Indien är obekant men så här gick det till när Moraambulansen överlämnades i Nepal. Jan-Olov Schröder berätttade följande före avfärden till Indien:

Jag fick äran att köra den genom byn Hemja utanför Pokhara i Nepal, och upp på sjukhusets gård. Överlämnandet tog sex timmar med ceremonier utan dess like. Till saken hör att vi tvingades överlämna den två gånger till så alla fick sitt! Dessutom kan jag berätta att Mora-ambulansen fortfarande, än i dag, rullar i Nepal!

Emellertid var inte Landstinget Dalarna lika generöst som motsvarigheten i Södermanland. Jan-Olov Schröder fick betala 15 000 kronor till dalalandstinget för den gamla ambulansen. Med tanke på penningrullningen i landstinget i vanliga fall, kanske de styrande borde ha en klapp på axeln för att man var så duktig och fick in en peng på en uttjänt ambulans.

Eller också borde man skämmas!

Mer läsning

Annons