Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högskola- sedan jobb!

/

Annons

I somras tog Cecilia Nordström sin examen som civilekonom vid högskolan i Borlänge. Hon gick direkt från studier till ett jobb som motsvarade hennes tidigare studieval. Sedan september jobbar hon revisor vid Öhrlings PricewaterhouseCoopers i Falun.

I en undersökning som föreningen Civilekonomerna redovisat i dagarna, visar det sig också att ekonomer som studerar vid Högskolan Dalarna har extremt lätt att få jobb. Dalarna toppar listan över lärosäten vars elever fått jobb redan sex månader efter sin examen.

Däremot är det inte säkert jobben alltid finns i Dalarna. Ungefär 50 procent av de utexaminerade civilekonomerna sökte och fick anställning i länet. Enligt undersökningen är Stockholm/Uppsala den näst viktigaste arbetsmarknaden för eleverna som studerat i Dalarna.

Lars-Olof Nordqvist, prefekt och lärare i ekonomi och samhälle vid högskolan i Borlänge, tror att det goda samarbetet mellan högskolan och näringslivet, medverkat till det goda resultatet när det gäller studenternas möjligheter att få jobb efter utbildningen.

Så bra! Tydliga bevis för korsbefruktningens positiva effekter är något som både näringslivet och högskolan vill se mera av!

Mer läsning

Annons