Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frustrerande för Persson

Annons

Sysselsättningsgraden i riket fortsätter att stiga. Nyligen kom rapporter som sade att den nya regeringen snart kommer att uppfylla den gamla regeringens mål som innebär att 80 procent av befolkningen i arbetsför ålder har ett arbete att gå till. Målet, och drygt det, kommer att uppfyllas under nästa år, spår experterna.

I går kom också Statistiska Centralbyråns (SCB) arbetskraftsundersökning för december. Den visar att sysselsättningen ökar för åttonde månaden i rad. I december 2006 var 81000 fler i arbete än ett år tidigare.

Ökningen sker främst i den privata sektorn och det är fler män än kvinnor som får jobb. Antalet arbetslösa minskade med 33000 vilket innebär att 4,6 procent av arbetskraften står utan arbete.

För socialdemokratin i allmänhet och Göran Persson i synnerhet, måste detta vara frustrerande. Persson hävdade ju på ett tidigt skede under valrörelsen att sysselsättningen inte var något problem och i sedvanlig Perssonsk stil avfärdade han denna fråga.

Detta var Perssons största misstag. Som gammal skolminister borde han ha sett värdet av att med rätt pedagogik övertyga väljarkåren om att utvecklingen såg gynnsam ut.

Regeringens uppgift blir nu att ytterligare stimulera sysselsättningen, och man är på god väg med nystartsjobben.(KRB)

Mer läsning

Annons