Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkomröstningspartiet

Annons

Junilistan, ett ganska intetsägande namn som på intet vis ger någon vink om vad partiet står för, har under sitt möte (junimötet kallat, vad annars?) antagit två uttalanden. Båda rör givetvis EU eftersom partiet lyckats med konststycket att vara för EU (mer inofficiellt) och mot EU (mer officiellt) vilket gjorde att man fick betydligt fler röster än man borde ha fått vid Europaparlamentsvalet 2004. Hela 14,5 procent av rösterna gav partiet tre av 19 svenska mandat i Europaparlamentet.

Två käpphästar rider man på för att dra till sig landets EU-motståndare:

* Junimötet 2007 kräver att den svenska regeringen i förhandlingarna om ett nytt EU-fördrag fordrar att Sverige får samma undantag från att delta i valutaunionen som Danmark och Storbritannien redan har.

* Junimötet 2007 kräver att Sveriges folk får ta ställning till det kommande förslaget till en EU-författning i en folkomröstning före eller i samband med EU-valet 2009.

Ett parti som saknar politik och tycker att folket ska bestämma i folkomröstningar, har inget berättigande. Det handlar med andra ord om politiker som inte vill ta ansvar.

(KRB)

Mer läsning

Annons