Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falskt omfolkmord

Annons

Var är alla militanta kristna grupper som vill spränga världen? Bara formuleringen folkmord i Guds namn, är en motsägelse i sig själv. Det närmaste vi kan komma något militant i de kristna leden är Frälsningsarmén. Vad är den känd för? En av modern tids största sociala insatser. Den föddes ur en mans hängivna tro på Gud och hela bibeln. Var är alla pingst- och missionskyrkebombare? Var tänker exempelvis Elsborgskyrkan slå till nästa gång?

Kan det vara så att man behöver läsa en gång till och sätta in det man läser i ett sammanhang? Kan det vara så att man kan läsa texterna och komma fram till andra slutsatser? Kan det vara så att i den tid som var när man sammanblandade den kristna och världsliga makten, så utnyttjade människor tron för sina egna idéer? Kan det vara så att det är bekvämt att sprida fördomar och floskler för att slippa tänka djupare, herr Lindquist?

STEFAN AXELSSON

Svar direkt:

Till exempel följande bibelcitat torde inge vissa farhågor:

"Lycklig den, som får ta dina späda barn och krossa dem mot klippan." (Psalt 137:9)

De stora, kristna religionskrigen är tyvärr ett blodigt faktum. Tidigare på Irland, senast i Rwanda har kristen, fanatisk milis visat sig väl förfaren i folkmordets hemska konst. Att den trevliga Elsborgskyrkan i Falun, Frälsningsarmén eller något annat av samfunden, som du nämner, skulle hysa sådana hemska ambitioner, tror vi emellertid inte för ett ögonblick. Lyckligtvis tar man inte bibeln alltigenom på allvar utan läser den selektivt. vilket man även bör göra med koranen.

HANS LINDQUIST

(ledarskribent)

Mer läsning

Annons