Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det handlar om tydlighet

Annons

Svar på Christer Gruhs ledare om folkpartiets mediepolitik.

De senaste dagarna har massmedierna uppmärksammat Lars Leijonborgs förslag till nya mediepolitik. Jag vill poängtera att Leijonborg gjorde detta i sitt ämbete som partiledare och inte som utbildningsminister.

Brev till ledarsidanSka vi i folkpartiet få uttrycka vår mening i frågor där alliansen ännu inte har en färdig politik? Självklart anser jag, när ska vi annars få uttrycka vad vi vill inom området, vi är fullt medvetna om att det är fyra partier som ska komma överens. Leijonborg deklarerade bara folkpartiets synpunkter.

Ska vi ha en idédebatt mellan valen också eller är det bara inför val som vi ska berätta var vi står i politiska frågor? En allians innebär inte att vi är ett parti, vi kommer fortfarande att vara fyra olika partier, som i ibland får kompromissa.

Dessutom tror jag att det är av stor vikt att något allians parti tar bladet från munnen vad det gäller mediapolitiken. Många var nog undrande vad som skulle ske med public service efter Stegö Chilò snabba beslut om förkortade avtal. Vi visar här och nu var vi står i frågan, vi värnar public service, vi vill behålla licensfinansieringen, vi vill subventionera bredbandsutbyggnaden i glesbygd och vi vill bland annat avskaffa presstödet. Vi visar med alla tydlighet var vi står i massmediafrågan!

Vad det gäller avskaffandet av presstödet så är vi inte på något sätt ensamma om den synpunkten, det är något som moderaterna förordat det senaste 20 åren. Vi anser att det selektiva stöd som presstödet är, till skillnad från distributionsstödet som går till alla tidningar, är orättvist och mycket kostsamt, en annan poäng är ju hur mycket staten ska lägga sig i vilka tidningar som finns.

Folkpartiet förordar en massmediepolitik för frihet, mångfald och kvalitet, vi är fullt medvetna om att vi kanske inte får gehör för alla våra punkter men nu har vi visat var vi står i frågan, vilket jag personligen tycker är oerhört viktigt. Tydlighet är ordet!

FOLKPARTIETS TALESMAN I UTRIKESPOLITISKA FRÅGOR,BIRGITTA OHLSSON CAMILLA LINDBERG (FP) ÄR RIKSDAGSLEDAMOT FRÅN BORLÄNGE

Mer läsning

Annons