Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt med förhinder

Annons

Sedan snart två månader storgrälar sossar och moderater om valrörelsens debatter dem emellan. Grälet gäller inte debattens politiska frågor utan debattens former. Resultatet har blivit en erbarmlig träta, som knappast stärker väljarnas tilltro till någondera sidans förmåga att efter en valseger regera landet.

I måndags föreföll frid och fröjd äntligen föreligga. Ett dussin debatter skulle hållas runt om i landet med SVT som arrangör.

Den avslutande, allmänpolitiska partiledardebatten den 24 maj blev nästa stötesten. Partierna sätter som villkor att programledaren måste vara en kvinna. Syftet var säkert det allra bästa, men ny låsning blev resultatet!

SVT hade nämligen bestämt att den debatten skulle gå i programmet Agenda. Och där heter programledaren Lars Adaktusson. Nu vill SVT inte vara med längre.

Vi förstår SVT-ledningen. Politiker och politiska partier kan inte skriva massmedia på näsan, vilken journalist som ska göra en intervju, bevaka ett visst ämne eller leda en debatt!

De politiska partierna måste respektera medias - i det här fallet public servicedföretaget SVT:s - integritet! Det är en viktig princip.

HL

Mer läsning

Annons