Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bred samsyn om järnvägen"

Annons

Lindström borde så som varande ett av kommunalråden i Borlänge väl känna till förhållandena eftersom den egna kommunen ingår som medlem i intresseföreningen.

Lindström nämner inte heller att vi meddelat honom att vi uppmanat styrelsen och dess ordförande Kurt Podgorski (s) att agera i frågan och snarast kalla till en stämma så att en ny styrelse kan väljas som kan fortsätta driva frågor om Västerdalsbanans utveckling. Någon kallelse till stämma har dock ännu inte kommit.

Alla fyra kommunerna har varit överens om att arbetet i intresseföreningen skall inriktas på att ta fram genomarbetat underlagsmaterial som visar hur Västerdalsbanan kan utvecklas. Ett allmänt tyckande utan väl underbyggda argument, menar vi inte leder till några resultat.

När det nu finns en intresseförening för Västerdalsbanan menar vi att det är naturlig att dessa frågor dryftas där, men det verkar som om Lindström har en annan uppfattning. Frågan är om inte heller Borlänge kommun tycker att dessa frågor ska drivas av den intresseförening man själva är medlem i?

Slutligen vill vi uppmana Lindström att inte göra partipolitik av en fråga som i Västerdalarna inte är partiskiljande. Tvärtom har vi här över partigränserna haft en bred samsyn.

TORSTEN LARSSON (kd), kommunalråd i Vansbro

TOM MARTINSSON (m), kommunalråd i Malung

ANDERS AHLGREN (c), kommunalråd i Gagnef

Mer läsning

Annons