Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lazar ny ordförande i Falu arbetarekommun

Suzanne Lazar valdes till ny ordförande i Falu arbetarekommun.
- Hon valdes enhälligt och vi känner oss nöjda med valet, säger Karl-Erik Pettersson kommunfullmäktiges ordförande

På måndagskvällen höll socialdemokraterna i Falun extra årsmöte i Folkets hus, bland annat för att välja ny ordförande. Bland flera kandidater förordades Suzanne Lazar av valberedningen, som utan någon kontroversiell diskussion valdes av årsmötet.

Suzanne Lazar är kulturansvarig i Kommunal Dalarna och hon är aktiv i flera föreningar. I våras tilldelades hon Årets Läsfrämjandepris av föreningen En bok för allas vänner.

I september valde Krister Johansson, ordförande i Falu Arbetarekommun, att avgå med omedelbar verkan.

I ett mejl till övriga i s-toppen förklarade han att anledningen var ett antal medieutspel och utebliven kommunikation med kommunstyrelsens ordförande. Senare förklarade Krister Johansson att mejlet var ett utslag av att han känt sig pressad den senaste tiden. Alla eventuella motsättningar och kommunikationsproblemen var utagerade.

Men Krister Johansson höll fast vid att hoppa av ordförandeposten, eftersom han ville ha tid för att kunna prioritera annat än politik.

Krister Johansson meddelade dock att han skulle behålla alla sina övriga politiska uppdrag, som ledamot i kommunstyrelsen, som ledamot i kommunfullmäktige och som ordförande i fastighetsutskottet.

- Jag känner att jag fortfarande brinner för de kommunala uppdragen, och stannar därför kvar på de posterna. Men jag känner också att jag behöver avlasta mig själv, för att hitta en annan balans i livet och ge mer tid till mig själv, och står då fast vid att lämna ordförandeskapet, sade Krister Johansson till tidningen då.