Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lättare och bättre Kalle

Förra säsongen blev en missräkning för Mora.
En åttondeplats i tabellen och missat förkval till kvalserien.
Backen Kalle Ekelund var också missnöjd med sitt eget spel.
Och han beslutade sig för att göra något åt saken.

Bättre kvalité i träningen och mer noggrann med vad han stoppar i sig är receptet.

Resultatet är en minst fem kilo lättare smålänning (från Nybro) med bättre kondition.

– Jag har väl inte lagt om kosten, inte börjat med någon diet. Men jag är mer noggrann vad jag stoppar i mig. Sedan har jag tränat bättre, träning med bättre kvalité, säger Kalle.

Är det roligare att spela hockey i år jämför med förra året?

– Med tanke på att det känns bättre för egen del är det roligare i år. Jag var inte nöjd med fjolårssäsongen och jag ville att det skulle bli bättre i år. Nu känner jag mig i bättre form, orkar mer, orkar åka mer skridsko, menar Kalle.

Förra säsongen gjorde Kalle två mål. Hittills i år har det inte blivit något.

– Jag hoppas att det blir fler i år. Jag hade ett par hyfsade lägen mot Västerås senast.

Efter 6-2-segern i Västerås i tisdags väntar nu KB Karlskoga hemma i kväll. Matcher som brukar vara fysiska tillställningar.

– De är tuffa att möta, och de gillar att köra på, men det ska vi kunna hantera. Spelar vi bara som vi gjort en de två senaste matcherna blir det tre poäng, säger Kalle och tillägger:

– Vi har visat hittills att vi kan spela bra. Fortsätter vi bara att jobba på blir det många poäng. Det här kommer att bli riktigt bra.

De senaste veckorna har det mesta handlat om NHL-stjärnan Anže Kopitars intåg i Mora IK, och hans betydelse för laget.

– Det går inte att säga annat än att han viktig, alla höjer sig ett snäpp med honom i laget. Men självklart är att vi som var här innan han kom måste också göra vårt jobb.