Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt oss för allt i världen slippa hen

Detta med "hen" är ju urlöjligt. Det vore mycket olyckligt, om ett sådant extremistförslag skulle slå igenom och tvinga småbarnen lära sig att det är det rätta. Vi har haft pronomenen "hennes" och "hans" som ersättning för namn sedan urminnes tider i Sverige (Pro nomen är latin och betyder just "I stället för namn").

Låt oss för allt i världen behålla dem. Sverige kommer att göra sig löjligt i den övriga civiliserade världen. (Är det tillåtet att använda ordet civiliserad förr resten?). Man är ju inte homofob för att man tycker detta om det nyuppfunna ordet hen, lika lite som man är antisemit för att man kritiserar Israels behandling av palestinierna.

Man kanske skulle föreslå barnbiblioteken att flytta upp Miljöpartiets partiprogram och alla eventuella barnböcker med hen-användning till de högsta hyllorna.

G.F. (Ingen hen men en människa)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare