Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lastbilar sitter fast – snövädret orsakar problem i trafiken

Trafikverket rapporterar just nu om att lastbilar har fastnat på flera platser i länet.

Det handlar dels om en lastbil som fastnat i en backe på väg 1016 mellan Särna och länsgränsen. Personal ska vara på väg till platsen. Trafikverket bedömer att trafiken kommer påverkas fram till klockan 12.15.

Även i backen mot Högfjällshotellet i Lindvallen står en lastbil still och det är begränsad framkomlighet. Bärgare är beställd till platsen. Enligt Trafikverket kan det vara svårt att ta sig förbi platsen fram till klockan 13.

På väg 1025 strax utanför Evertsberg ska flera lastbilar ha fastnat i en backe och vägen ska vara helt blockerad. Enligt Trafikverket är personal på väg till platsen och det ska vara begränsad framkomlighet fram till klockan 12.

Mer snö väntas falla över länet på torsdagen, vilket har gjort att SMHI gått ut med en klass 1-varning för att det fram till torsdag eftermiddag kan komma 5-10 centimeter snö. Trafikverket gick på torsdagsförmiddagen ut med en varning för halka i länet under dagen när snövädret passerar.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här