Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lassis OS-resa har redan börjat

Det är bara 15 månader kvar till OS i London.

Och Brudpigas stjärnroddare Lassi Karonen trappar upp förberedelserna allt mer, med start i München i helgen i säsongens första världscuptävling.

Lassi och hans tränare Per "Pliggen" Andersson lyfte från Arlanda i går för att få svar på en del frågor i södra Tyskland.

Enda orosmolnet var om askmolnet från den isländska vulkanen skulle sätta stopp för flygresan.

Nu gick det bra och DT-sporten nådde Lassi på flygplatsen i München i går eftermiddag.

– Det var inga problem med några askmoln, utan det känns bara bra, säger Lassi som erkänner att det lite pirrigt inför första mötet med världseliten.

– Ja, visst är det lite pirrigt, men det ska bli kul.

Vad vill du ha för svar i världscuppremiären?

– Att jag kan vara med där framme och fightas och få en framskjuten placering, att det känns bra i kroppen.

– Det ska bli intressant att följa Lassi, se hur han står i konkurrensen. Vi kommer att få viktiga besked. Men jag vill betona att det inte är nu som toppformen ska komma, det är i slutet av augusti då VM avgörs i Slovenien, säger Lassis tränare Per "Pliggen" Andersson.

VM i Slovenien är inte bara en uppgörelse om mästerskapsmedaljer, det är även kvaltävling till OS i London 2012 som är Lassis stora mål.

– VM är en viktig tävling då gäller det att vara i form – och att vara frisk, bara en sån sak, avslutar Lassi.