Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lassi helt OS-klar

Sveriges Olympiska Kommitté presenterade i går de första svenska namnen som kommer att representera Sverige under OS i London nästa år.
Bland de fyrtio namnen fanns Brudpiga-roddaren Lassi Karonen.
– Det var ju inte så att jag blev förvånad, säger Lassi.

I och med finalplatsen under VM i Slovenien i september var 35-årige Lassi Karonen automatiskt kvalificerad till OS i London nästa år.

Kvar, för att vara helt säker på sin plats, var att bli uttagen i truppen av Sveriges Olympiska Kommitté.

En formalitet i Lassis fall, och under tisdagen kom den slutliga bekräftelsen på att OS-biljetten är säkrad då SOK presenterade de 40 första svenskarna som är uttagna.

– Det känns jättebra absolut, men det var ju inte så att jag blev förvånad. Jag hade väl trott att det skulle komma i ett tidigt skede. Det gjorde det inför Peking också, och jämfört med det året har det gått bättre i år, säger Lassi.

Laddningen inför nästa års höjdpunkt som avgörs mellan den 27 juli-12 augusti är redan i full gång för Lassi.

– Det blir många timmars träning. Största delen blir hemma i Sverige, men planen är att åka på tre träningsläger under vintern. Två svängar till Portugal och en till Tjeckien. Sen börjar världscupen redan i maj på grund av OS.

Roddmaskin, skidåkning och styrketräning blir sysselsättningen i Sverige, men mycket av fokuset inför OS kommer att läggas på den mentala biten.

– Just att plocka fram det lilla extra när det verkligen gäller. Att få med den skärpan även i träningspassen. Men jag kommer att försöka förbättra mig på alla plan.

Senast under OS i Peking slutade han sexa i finalen.

Inför London är siktet inställt på att ta en plats på pallen.

– Jag tycker att det känns realistiskt med tanke på den säsong jag har haft. Jag har tagit steg åt rätt håll ända sedan 2009.

OS i London blir Lassis andra . Och med stor sannolikhet även hans sista, även om han inte stänger dörren helt inför framtida mästerskap.

– Det troliga är väl att det kan vara så. Men jag kan inte säga att jag ser det som ett slut än, det känns för definitivt. Man får ta en fyraårsperiod i taget.

SOK:s nästa OS-uttagning sker den 25 november, då bland annat friidrottstruppen tas ut. Vidare uttagningar kommer sedan att följa under våren.