Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lasse Nilsson: "Läget är detsamma"

När Elfsborg vann och Malmö FF tappade poäng på torsdagen klev Boråslaget upp i serieledning inför allsvenska avslutningen på söndag.
Borlängebördige Lasse Nilsson vägrar ta ut något i förskott.
– Utgångsläget är detsamma, vi måste fortfarande vinna vår match, säger han till DT-sporten.

Natten har varit tuff. Lasse Nilsson hade gjort mål för andra matchen i rad och Elfsborg ledde med 2–1, då han signalerade för byte.

– Vi ledde och jag kände att det hade varit bra för laget att få in någon som är vassare defensivt och slå vakt om ledningen och samtidigt öka mina chanser att kunna spela på söndag. Men de kvitterade och då sa jag att jag ville vara kvar, berättar Nilsson.

Resten är, som det heter, historia. Minuten efter var han i högsta grad inblandad i anfallet där Viktor Claesson gjorde segermålet, och han blev kvar på planen hela matchen.

Efteråt hyllades Lasse Nilsson av Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson som "en riktig krigare".

Men. Ljumskproblemen fick att Nilsson vilja byta gör sig påminda.

– VI kom hem sent och jag har haft ont i kroppen, så jag kan inte säga att jag sovit bra, säger han, men tillägger snabbt:

– Det skulle förvåna mig om jag inte kan spela på söndag. Det är den matchen jag drömt om hela säsongen. Nu får vi kolla vilka möjligheter som finns och överväga de medicinska alternativen.

Inför torsdagens omgång hade Malmö och Elfsborg lika många poäng och lika många plusmål. I och med Elfsborgs seger och Malmös 1–1 hemma mot Örebro gjorde Elfsborg ett ryck.

Men Nilsson är förberedd på att det krävs en stor insats även på söndag.

– Vi gjorde det vi skulle, och att Malmö tappade poäng är inget vi gnäller över. Men det var inte det vi lade fokus på. Vi har allt i egna händer, men utgångsläget är detsamma, vi måste fortfarande vinna vår match.

Fakta – medaljstriden i allsvenskan:

1) Elfsborg 58 poäng (19 plusmål).

2) Malmö 56 (18).

3) Häcken 54 (30).

4) AIK 52 (12).

5) Helsingborg 49 (19).

6) Norrköping 49 (6).

Sista omgången: Elfsborg–Åtvidaberg, AIK–Malmö, Sundsvall–Häcken, Gefle–Helsingborg, Norrköping–Mjällby, Göteborg–Djurgården, Syrianska–Kalmar, Örebro–Gais.