Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsplattorna blir kvar för toppolitikerna

Läsplattornas åtta månaders testperiod upphörde den 1 oktober. I måndagens kommunfullmäktige beslutades att läsplattorna blir kvar och att även presidiet får en varsin läsplatta.

Som väntat klubbades det igenom att ledamöterna i kommunstyrelsen får behålla sina 22 läsplattor. Även presidiet, kommunfullmäktiges ordförande och de två vice ordföranden får varsin läsplatta. Eftersom en av de tre redan sitter i kommunstyrelsen blir det i praktiken två läsplattor till. Förutom 175 000 kronor per år blir det ytterligare 20 000 kronor per år för de två tillkommande läsplattorna.

Kristdemokraterna och kommunpartiet reserverade sig.

– Vi sa nej till att presidiet skulle få läsplattor, om vi inte vidtar åtgärder riskerar vi att gå back nästa år. 20 000 kronor extra kanske inte är så mycket men i det stora hela vi ska inte bortse från dom små summorna, säger Torsten Larsson (KD).

Kommunpartiets förslag var att ta tillbaka alla läsplattor och gå tillbaka till pappersutskick.

– Vi är absolut emot det på grund av den ekonomiska situationen, det tillåter inte sån här lyx. Det här ger inte ett öre i förtjänst till kommunkassan, det är bara utgifter, vi behöver inkomster, säger Wahan Harutul, Kommunpartiet.