Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF besökte nyrenoverat Nationalmuseum

Ett gäng pigga pensionärer från SPF Borlänge steg en aprilmorgon ombord på en buss för att åka till Stockholm och se nyrenoverade Nationalmuseum. Det har varit stängt i fem år för ombyggnad och öppnade den 13 oktober 2018. Kostnaden har uppgått till 1,2 miljarder kronor.

Annons

INSÄNT. När bussen närmade sig storstaden hade Thure Klintman mycket att berätta om det gänget passerade. Väl framme körde eminente chauffören Peter pensionärerna ända fram till porten där de fick gå in i en separat entré.

Guiderna var mycket kunniga och trevliga och försåg alla med hörlurar med utmärkt ljud. Vandringen gick runt i nästan hela huset och alla fick en god bild av hur museet är uppbyggt. Tack vare de nya klimatanläggningarna kan man nu ställa ut olika material tillsammans och visa hela tidsperioder, vilket gjorde det hela mycket intressant.

Museet har fått en rejäl ansiktslyftning från mörkt och murrigt till ljust och luftigt och kan nu ta emot dubbelt så många besökare. Efter gemensam lunch och ett par timmars fri tid återvände SPF-gänget hem till Borlänge.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons