Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persson fortsätter leda S i Borlänge

Socialdemokraterna i Borlänge har haft årsmöte. Några nya namn valdes in i styrelsen, men det är fortsatt Kenneth Persson som har förtroendet som ordförande då han omvaldes.

Annons

INSÄNT. Nya i styrelsen och verkställande utskottet är bland annat Cilla Rohdin, Erik Nises och Mikael Karlsson. Både Mikael Karlsson och Cilla Rohdin har en gedigen facklig bakgrund och ett starkt engagemang för folkbildning. Erik Nises valdes också till vice ordförande i Borlänge Arbetarekommun. Han har stor erfarenhet av politiskt arbete och har bland annat jobbat som pressekreterare åt statsminister Stefan Löfven.

Kenneth Persson omvaldes som ordförande för Socialdemokraterna i Borlänge.

 Kenneth Persson menar att nu, när S styr tillsammans med mittenpartierna, så är det viktigt att partiet får en mer självständig roll gentemot både regering och kommunledning, och att de kompromisser man nu måste ingå i olika konstellationer inte får upphöjas till höjden av socialdemokratisk politik.

På årsmötet antogs också en verksamhetsplan för partiets arbete, som ska fokusera på tre områden: att stärka och modernisera partiorganisationen, att motverka segregation och ojämlikhet i Borlänge och att utveckla partiets välfärdspolitik.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons