Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påsklunch på Wåhlstedts för PRO Björbo-Floda

För tredje året i rad gästades Wåhlstedts gård i Dala-Floda när PRO bjöd in till påsklunch den 11 april. Drygt ett 40-tal medlemmar inklusive några gäster från Mockfjärd tog plats i den gamla lokalen där kor och andra kreatur hade sin hemvist i forna tider.

Annons

 INSÄNT. Gårdens matmor plockade fram av nybakat bröd och hemlagade rätter medan sorlet steg.

Så gav köket klartecken och föreningens ordföranden Tomas Fredén hälsade välkommen och bjöd alla att ta för sig av självserveringens rätter, allt i andan av ekologiskt signum.

Påsklunchen var uppskattad. Foto: Sune Back

Efter kaffe och sockerkaka var det tid för underhållning. Från Mossel kom spelmannen och historieberättaren Jan-Erik Jonsson assisterad av keyboardmusicerande Margareta Vestblad, Floda. Med ett underhållande småmuttrande dem emellan blev de överens om låt och tonart för att nå samklang. Stämningen var god, publiken trivdes och nynnade eller sjöng med emellanåt till de populära melodierna.

Mellan låtarna blev det en och annan rolig historia samt en speciell berättelse från Jan Eriks arbetsliv i skogen med häst och timmerkörning svinkalla vinterdagar, en förklaring till varför han emellanåt ville värma händerna vid restaurangens flammande brasa.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons