Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Nyårskonsert i Cassels den 5 januari

Det nya året i Cassels i Grängesberg inleds traditionsenligt med stor nyårskonsert med Dalasinfoniettan, under ledning av Olof Boman, på söndag den 5 januari klockan 18.

Gästsolister denna gång är sopranen Maria Keohane från Smedjebacken, som knappast behöver någon närmare presentation, välkänd som hon är inte bara i Dalarna utan också för en internationell publik. Anders J Dahlin kommer från Leksand och hans ljusa tenorstämma har hörts från många olika scener världen över, men inte så ofta i Dalarna. År 2014 fick de båda solisterna mottaga Jussi Björling-stipendiet. Nyårskonserterna med Dalasinfoniettan håller år efter år hög klass som drar en stor publik till Cassels, även en långväga sådan. I många år har en trogen publik, ett par busslaster från Västerås, gästat nyårskonserten. Arrangör är Cassels konsertförening.

Lars Persson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel