Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsarna får avgöra vem som cyklar

Annons

Kommunalrådet Nils Gossas (MP) tycker (4/9) att jag är ute och cyklar när det gäller kostnaderna för flyktingmottagningen. Här är en kalkyl:

Barnbidrag: Tolv miljoner (1 000 utrikes födda barn). Kostnaderna för bidragsförskott, föräldrapenning, bostadsbidrag och flerbarnstillägg är okända. Socialbidrag (2011), 63 765 000 kronor enligt Socialstyrelsen. Skolgång: 75 miljoner (75 000 anses vara en snittkostnad för en elev per skolår). Hemspråk: Tre miljoner. Summa: 153 765 000 kronor.

Kostnader som tillkommer är det inkomstbortfall som drabbar kommunen i form av utebliven kommunalskatt. Offentlig konsumtion av sjukvård, läkemedel, tandvård med mera plus kostnader för tolk på minst en miljon.

Integrationsprojekt genom åren och hur många, förutom NG, arbetar enbart med flyktingfrågor?

Att räkna ihop 200 miljoner är som synes lätt.

I ovanstående kalkyl finns skatter som drabbar kommuninvånarna direkt eller indirekt via statsskatten men allt handlar om skattemedel, även de 17 miljoner som NG har fått mellan åren 2007-2010.

Vem som är ute och cyklar får läsarna avgöra.

Kjell G Forslund

Borlänge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare