Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Las hindrar unga att få jobb

Annons

Ett stort problem i dagens samhälle är ungdomsarbetslösheten. Många ungdomar står i dag utanför arbetslivet och missar möjligheten till arbetslivserfarenhet.

En lösning på detta vore att skrota lagen om anställningsskydd (Las). I CUF ser vi inte Las som ett skydd utan som en mur som hindrar ungdomar.

Allt fler är i dag rädda för att byta jobb på grund av att de då kommer att hamna sist i Laskön. Samtidigt kanske Greta, 45, vantrivs på sitt jobb som hon har haft i 20 år. Men på grund av osäkerheten för nyanställda vågar hon inte byta till ett roligare jobb. Så istället jobbar hon kvar på samma företag. Samtidigt finns det många nyutbildade framförallt ungdomar som skulle kunna ge vad som helst för Gretas jobb.

Las är alltså ett stort problem för ungdomar som ständigt blir utslängda från arbetsmarknaden. Men också för arbetsgivaren som i dåliga tider tvingas sparka den senast anställda som kanske är den mest kompetente och flitigaste arbetaren på företaget.

Ge ungdomar bättre villkor! Skrota lagen om anställningsskydd!

Ronja Pettersson

distriktsordförande

CUF Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare