Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larz-Kristerz tillägnar låt till Sofia

När Larz-Kristerz avslutar Älska Älvdalen-veckan på lördagen så kommer bandet tillägna den älvdalska översättningen av låten "You raise me up" till den blivande prinsessan och älvdalsbördiga Sofia Hellqvist.
– Det är en stämningsfull låt på älvdalska som handlar om hopp och att se ljuset i slutet av tunneln. Den kan vi skicka med till henne tycker jag, säger Trond Korsmoe.

Låten heter "Du raiter up mig" i Larz-Kristerz älvdalska version och finns med på bandets sjunde studioalbum "Från Älvdalen till Nashville" från 2011. Låten är ursprungligen skriven av duon Secret Garden men har spelats in av mängder av artister som bland annat Westlife och Josh Groban.

Passande att Älvdalens stoltheter tillägnar en låt på älvdalska när de spelar under Älska Älvdalen-veckan för att hylla älvdalstjejen som gifter in sig i kungahuset.

– Det här är ju en fantastisk rolig grej för Älvdalen naturligtvis. Vi har faktiskt jobbat ihop med Sofia på en gala i Älvdalen för några år sedan. Hon är en väldigt trevlig och jordnära tjej. Jag tror att hon kommer att bli en populär prinsessa i Sverige och ute i världen, säger Trond.

Samtidigt som framträdandet är bandet aktuella med samlingsalbumet "Våra bästa!" som innehåller deras kändaste låtar sedan genombrottet i Dansbandskampen 2008 plus två nyskrivna låtar "Bara vara" och "När radion spelade rock'n'roll". Det har varit sju händelserika år för älvdalingarna.

– Vi har ju fått gjort enormt mycket. Vi har varit med i "Allsång på Skansen", "Lotta på Liseberg" och "Fångarna på fortet". Vi har fått fler priser som vi är stolta över: guldklavar, grammisar, Dalecarlia music awards samt blivit ambassadörer för Älvdalen. Det har varit en lång resa men vi känner fortfarande sug efter det vi gör. Vi har nästan ännu roligare nu än i början, säger Trond.

Och fler priser kan det bli för det populära dansbandet. På årets Guldklavegala i Malung den 12 juli är bandet nominerat i klasserna Årets album (för "40 mil från Stureplan") och Årets sångare (Peter Larsson). Trond tror framför allt på vinst i den senare kategorin.

– Jag tror att Peter har en stor chans att vinna årets sångare. Det är en del av vår framgångssaga att vi har en sångare med karaktär. Det hörs direkt att det är han som sjunger och den igenkänningsfaktorn har varit viktig för oss, säger Trond.