Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larz-Kristerz släpper ny skiva – och byter skivbolag

Dansbandet Larz-Kristerz avslöjar nu att man skrivit på för Playground Music. Det är andra gången på mindre än två år som bandet byter skivbolag.

Mer läsning för Pluskunder:

Tio frågor till: Larz Kristerz - Därför heter de så

Energiladdad premiär för Hairspray i Leksand

Motorälskaren Bengt Öhman medverkar i nya TV-serien Bilprovningen: "Classic Car Weeks fel att jag hamnade i Dalarna"

Bli Pluskund här!

Så sent som i början på förra året bytte Larz-Kristerz skivbolag, från Sony Music till Capitol Music Group, och nu är det alltså dags igen. Den här gången är det bolaget Playground Music som bandet skrivit på för.

– Vi i Larz-Kristerz ser fram emot ett kreativt och långvarigt samarbete med Playground. Vi tar steget från majorbolag till indielabel, vilket passar oss fint nu. Playground verkar veta vad de håller på med. Vi hoppas att båda parter ska ha ömsesidig glädje och nytta av varandra, säger Peter Larsson, sångare i bandet, i ett pressmeddelande.

Läs också: Nystart för Larz-Kristerz när de släpper sitt tionde album

Samtidigt avslöjar bandet att man jobbar med en ny skiva. Producent för det nya albumet är Sören "Sulo" Karlsson, som också är delaktig i låtskrivandet. Den nya skivan kommer släppas i mitten av 2018.

– Jag är otroligt glad att få jobba med Larz-Kristerz. De är en enastående välfungerande orkester som har full koll på alla bitar, från låtskrivande och skivproduktion, till image, scenkläder, ekonomi, turnélogistik och aktivitet på sociala medier. De verkar vara ett sammansvetsat och stolt gäng som bor kvar i Älvdalen. Musikaliskt ligger de egentligen ganska nära den brittiska pubrocken från mitten av 70-talet innan den transformerades till punk. Kluriga texter och svängiga låtar, säger Lars Tengroth, A&R på Playground Music, i pressmeddelandet.

TV: Se när Larz-Kristerz gör dansbandspunk av Håkan Hellström i "Hitstafetten":

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android