Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larz-Kristerz planerar kunglig konsert i Älvdalen

I somras spelade Larz-Kristerz för kungahusen och bröllopsgästerna inför bröllopet mellan prins Carl Philip och älvdalsbördiga prinsessan Sofia. En spelning med glimten i ögat, men som kan leda till en konsert i Älvdalen i december.

Det är Trond Korsmo som varit i kontakt med Lars Bälter och även informerat kommunen om det som än så länge bara är på ett tidigt planeringsstadium.

– Tanken är att det ska bli en hyllningskonsert till kungahuset. Larz-Kristerz planer är att få med sig både kommunen och kyrkan, säger kommunalrådet Peter Egardt, sedan planerna blivit lite mer spridda.

– Det är lite för tidigt att säga varken det ena eller det andra ännu, säger Lars Bälter, som ibland finns som ett bollplank och ett stöd till musikerna i Larz-Kristerz.

– Jag är tillfrågad och jag vet att de ska träffa representanter för kyrkan senare i veckan, så egentligen är det för tidigt att säga mer än att det finns planer på en konsert i december. Jag vet också att Larz-Kristerz försöker hålla några datum öppna i sin kalender för att kunna genomföra konserten, men än är inget bestämt, säger Lars Bälter.

– Vi är fortfarande bara på planeirngsstadiet, men vi känner för att försöka göra en konserti decmeber med våra låtar juletid. Sedan är det också en inbjudnan till dofia som är en väldigt fin tjejhärifrån byn, säger Trond Kormso.

För Larz-Kristerz är det nu en intensiv period med en ny skiva på gång och ett nytt skivbolag att jobba tillsammans.

– Vi fyller ju 15 år som band i år så det planeras ju en del olika saker och den här konserten kan bli en del av vårt 15-årsfirande.

Det är välkänt att spelningen inför bröllopet blev en succé, mindre känt är kungamötet i en trång dörr med Peter Larsson och Torbjörn Eriksson på väg ut och kungen och drottningen på väg in. De två musikerna valde artigt att lämna plats för att kungaparet skulle gå först, då kungen säger: "Gå först ni, för ikväll är det ni som är kungar".

Sant eller inte, men nu smids planerna på en konsert för kungahuset i Älvdalen i höst. Med eller utan kungligheter på plats är en annan fråga.