Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larz-Kristerz planerar kunglig konsert i Älvdalen

I somras spelade Larz-Kristerz för kungahusen och bröllopsgästerna inför bröllopet mellan prins Carl Philip och älvdalsbördiga prinsessan Sofia. En spelning med glimten i ögat, men som kan leda till en konsert i Älvdalen i december.

Annons

Det är Trond Korsmo som varit i kontakt med Lars Bälter och även informerat kommunen om det som än så länge bara är på ett tidigt planeringsstadium.

– Tanken är att det ska bli en hyllningskonsert till kungahuset. Larz-Kristerz planer är att få med sig både kommunen och kyrkan, säger kommunalrådet Peter Egardt, sedan planerna blivit lite mer spridda.

– Det är lite för tidigt att säga varken det ena eller det andra ännu, säger Lars Bälter, som ibland finns som ett bollplank och ett stöd till musikerna i Larz-Kristerz.

– Jag är tillfrågad och jag vet att de ska träffa representanter för kyrkan senare i veckan, så egentligen är det för tidigt att säga mer än att det finns planer på en konsert i december. Jag vet också att Larz-Kristerz försöker hålla några datum öppna i sin kalender för att kunna genomföra konserten, men än är inget bestämt, säger Lars Bälter.

Det är välkänt att spelningen inför bröllopet blev en succé, mindre känt är kungamötet i en trång dörr med Peter Larsson och Torbjörn Eriksson på väg ut och kungen och drottningen på väg in. De två musikerna valde artigt att lämna plats för att kungaparet skulle gå först, då kungen säger: "Gå först ni, för ikväll är det ni som är kungar".

Sant eller inte, men nu smids planerna på en konsert för kungahuset i Älvdalen i höst. Med eller utan kungligheter på plats är en annan fråga.

Annons