Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larsson skräll i Vaaras trupp

Här är Jan-Erik Vaaras sista trupp innan VM-truppen tas ut.
Eric Björk är petad, men Johannes Larsson får plats – som forward.

Med bara en månad kvar till VM spelas Euro Floorball Tour, World Challenge, i Växjö den 2–4 november.

Till VM tas 20 spelare ut (varav två målvakter), till Växjö är hela 26 spelare uttagna.

– Eftersom att det finns lite skavanker i truppen vet vi inte om vi kommer utnyttja alla till 100 procent. Vi är inne i en fas där det spelas en hel del matcher i Svenska superligan och nu ska vi ha såväl träningar som tre matcher i rad i Växjö. Därför behöver vi avlasta spelarna och få fler delaktiga i spelsystem ifall vi får frånfällen – så vi har ett så brett urval som möjligt inför VM, säger Jan-Erik Vaara i ett pressmeddelande.

En av spelarna med skadebekymmer är backen Henrik Quist vars status kommer att testas.

– Henrik har en rejäl inflammation i höften men känt en bättring de senaste dagarna tack vare den medicinering som han till slut fick igång. Han blir bättre dag för dag och vi får se vilken fas han är i Växjö.

Med i truppen finns även två A-landslagsdebutanter, Filip Stenmark och Emil Julkunen. Dessutom är Alexander Egebrant, Henrik Olofsson och Alexander Bodén tillbaka i landslaget.

Från IBF Falun har Rasmus Enström, Alexander Galante Carlström och Johannes Larsson tagits ut.

Någon plats för Eric Björk och Alexander Rudd, som var med på den senaste landslagssamlingen, fanns det den här gången inte.

– I den här truppen finns det utrymme för formstarka spelare. Jag hoppas de kommer med öppna sinnen och bara kör på. Att de ger det här en rejäl chans och inte tänker så mycket.

Under EFT spelar Sverige mot Tjeckien, Schweiz och Finland.

– Vi har tagit ut en kraftfull och motiverad trupp med stor aptit på att komma med till VM. Våra prestationer under matcherna blir i sig viktigare än resultaten. Vi ska vinna, förstås, men vi måste få kvitton.