Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larsson borta på obestämd tid

Den 25 oktober i fjol råkade Tomas Larsson ut för ett benbrott.
Ganska precis ett år senare är han fortfarande inte helt bra i högerbenet.
– Det är som det är, säger Moraforwarden lite uppgivet.

Redan i våras gjorde Larsson comeback, men det visade sig vara allt för tidigt.

Sedan fick han hela sommaren att bygga upp sig och Larsson har också spelat Moras 14 första matcher.

Men i hemmamötet mot Timrå i lördags fanns den 26-årige norrlänningen inte med i laguppställningen.

MIK-forwarden har heller inte stått att känna igen som den Larsson som fanns på isen innan benbrottet i hemmamötet Södertälje i slutet av oktober förra året.

– Det kan nog alla som sett mig spela i höst intyga, konstaterar Larsson besviket.

Han är fåordig när det gäller skadan, men medger att det är det opererade benet som han har problem med.

– Vi försöker på klarhet i vad som är fel, säger han.

När han är tillbaka på isen är svårt att säga.

– Jag har ingen aning, svarar Tomas Larsson kort på frågan.

Mora IK hade i fjol en otroligt lång skadelista och inte minst alla dessa hjärnskakningar som blev en enda lång följetong under hela säsongen.

Och redan i inledningen av den här säsongen drabbades Mora IK av nya hjärnskakningar. Christoffer Björklund åkte på en hjärnskakning på försäsongen och Nathan Deck hann med fem allsvenska matcher innan en smäll mot huvudet satte stopp för det kanadensiska nyförvärvet.

– Det finns inget nytt att säga om Björklund eller Deck. Det är svårt med hjärnskakningar och det händer inte mycket, det måste få ta den tid det tar, konstaterar assisterande MIK-tränaren Pär Johansson.

I dagsläget finns det ingen som kan säga när dessa båda är i matchdugligt skick.

Det går heller inte att säga när det gäller Johan Alcén och hans knä. Han tränar för fullt med laget, men Alcén har från läkarhåll ännu inte fått klartecken att spela match.

– Johan tränar på is och han spelar även badminton. Jag vann enkelt över honom när vi spelade och det är inte så bra för Johans självförtroende, skojar Johansson.

En som också har problem med ett knä är Christoffer Rasch. Den 20-årige norrmannen tvingades till vila efter att ha fått en puck på ena armen, när han sedan gjorde comeback åkte han på en knäskada.

– Han har fått ett knäskydd och har börjat träna lite på is, men han kör själv än så länge, berättar Moratränaren.

I fjol hade hela 47 spelare representerat Mora IK i allsvenskan när säsongen summerades, det beroende på alla skador.

Det är visserligen en bra bit kvar till den siffran (29 i dagsläget), men redan nu har Mora plockat in tre spelare på lån; Anders Danielsson (Hudiksvall), Mattias Nörstebö (Brynäs) samt Oscar Bergkvist (Modo).

När det gäller Morasonen Danielsson snackades det först om ett lån på två veckor, men det blir i alla fall minst tre veckor som den 26-årige backen får representera sin moderklubb.

– Vi har honom den här veckan också, säger Pär Johansson apropå Danielsson.

På torsdag möter Mora Rögle på bortais och på lördag besöker förre MIK-tränaren Patric Weners Björklöven FM Mattsson Arena.