Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsvägen genom Stensbo öppnad

Sedan klockan sju på måndagsmorgonen rullar trafiken igen på länsvägen i Stensbo. Men under hela helgen fortsatte felkörningarna och sent i fredags kväll hamnade en ambulans under utryckning vid den avstängda vägen och fick av en boende i området hjälp att ta sig vidare via gång- och cykelvägen mot Östanbjörka.

Annons

Olle Falck, projektansvarig på Ludvikaföretaget AEB, har vid flera tillfällen under avstängningen fått anledning att sucka djupt och ta sig för pannan över okunnigheten/nonchalansen hos många bilförare, både yrkesförare och privatbilister.

– Trots att skyltarna om motorfordonstrafik förbjuden och återvändsgata är tydliga vid utfarten från Ludvika verkar en del inte fatta vad dom betyder. Men jag tror också att en del chansat på att det ändå skulle gå att komma förbi i alla fall.

När det gäller ambulans och räddningstjänst säger Falck att han skickat både trafikplanen och mejlat för att informera om avstängningen och alternativa utryckningsvägar.

Men nu är problemet överspelat i och med att den nya gång- och cykeltunneln är på plats och trafiken återigen kan passera som vanligt.

– Eftersom gruset kommer att sjunka får asfalteringen vänta i 14 dagar och den slutliga beläggningen kommer på först till våren, upplyser Falck.

Han räknar med att hans manskap ska ha jobb i Stensbo i fyra-fem veckor till och i mitten på nästa månad tror han att det ska gå att använda de nya delarna av cykelvägen i området, inklusive bro och tunnel.

– I vår entreprenad ingår ingen asfaltering. Vi ska se till att få på en jämn och cykelduglig grusbeläggning.