Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsstyrelsen renoverar Koppångens naturreservat

Koppångens naturreservat bildades 1999 och är klassat som ett av Sveriges värdefullaste myrområden. Nu satsar Länsstyrelsen på att förbättra naturreservatet.
– Vi börjar med att trafiksäkra parkeringsplatsen vid infarten mot Blomtäkt. Det kommer att bli mycket tryggare för besökarna, säger Henry Sahlin, Länsstyrelsen Dalarna.

Annons

Länsstyrelsen konstaterar i ett pressmeddelande att Koppången är en populär plats, särskilt på vårvintern när många skidåkare söker sig dit för den fina skarsnöåkningen. Däremot har trafiksituationen varit ett problem.

– Som det är nu trängs bilarna på en liten och utsatt p-ficka längs E45:an. säger Henry Sahlin.

Parkeringsplatsen ska nu bli säkrare, med en riktig avfart från E45:an. Arbetet med den nya parkeringen beräknas vara klart innan vintern och den befintliga p-fickan kommer att vara avstängd under hela byggtiden.

Länsstyrelsen planerar för fler förbättringar i naturreservatet.

– Vi räknar med att fixa en ny reservatsentré och en restaurerad vandringsväg mot Blomtäkts fäbod. Dessutom kommer fäboden Blomtäkt att restaureras och bli en riktig raststuga, säger Henry Sahlin