Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsstyrelsen renoverar Koppångens naturreservat

Koppångens naturreservat bildades 1999 och är klassat som ett av Sveriges värdefullaste myrområden. Nu satsar Länsstyrelsen på att förbättra naturreservatet.
– Vi börjar med att trafiksäkra parkeringsplatsen vid infarten mot Blomtäkt. Det kommer att bli mycket tryggare för besökarna, säger Henry Sahlin, Länsstyrelsen Dalarna.

Länsstyrelsen konstaterar i ett pressmeddelande att Koppången är en populär plats, särskilt på vårvintern när många skidåkare söker sig dit för den fina skarsnöåkningen. Däremot har trafiksituationen varit ett problem.

– Som det är nu trängs bilarna på en liten och utsatt p-ficka längs E45:an. säger Henry Sahlin.

Parkeringsplatsen ska nu bli säkrare, med en riktig avfart från E45:an. Arbetet med den nya parkeringen beräknas vara klart innan vintern och den befintliga p-fickan kommer att vara avstängd under hela byggtiden.

Länsstyrelsen planerar för fler förbättringar i naturreservatet.

– Vi räknar med att fixa en ny reservatsentré och en restaurerad vandringsväg mot Blomtäkts fäbod. Dessutom kommer fäboden Blomtäkt att restaureras och bli en riktig raststuga, säger Henry Sahlin