Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsade lägenhet på smycken

En kvinna fick uppdraget att se till en bostad medan familjen var bortrest.
Men kvinnans missbrukande son fick tag på nyckeln och tömde lägenheten på smycken och värdesaker för minst 90 000 kronor vid två tillfällen.

På onsdagen dömdes den 37-åriga mannen från Avesta kommun för dessa två stölder, samt ytterligare en stöld i Föreningens Horndal bruksparks lokaler. På följden blev skyddstillsyn med behandlingsplan. Han ska dessutom betala skadestånd till kvinnan med 90 000 kronor till Horndals brukspark med närmare 8 000 kronor.

Det var i december 2011 och februari 2012 som de två smyckestölderna skedde.

37-åringen kom över sammanlagt 19 smycken. En del var mycket värdefulla, bland annat en halskedja värderad till 22 000 kronor, en guldring med smaragd, rubin och safir för 15 500 kronor och en armring för 18 000 kronor. Utöver smyckena kom han även över en plånbok med 1 700 kronor i och en flaska rom.

Någon gång mellan den 7 och 8 juli förra året bröt 37-åringen sig in i föreningen Horndals bruksparks lokaler. Där blev bytet en trådlös telefon, två backar dricka, godis, livsmedel för 1 275 kronor. De stora kostnaderna vid detta inbrott är för skadorna. Föreningen behövde reparera tre dörrar fönster samt städa för en kostnad på runt 6 700 kronor.

Den 37-årige mannen har erkänt stölderna. När det gäller stölden från bruksparken, finns även DNA som visar att han varit på platsen.

Mannen ska nu alltså genomgå en behandling för att försöka komma tillrätta med sitt missbruk.