Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Operation stoppar skidstjärnan från landslagslägret: "Vill få det bortgjort"

I dag samlas längdlandslaget – damerna i norska Sognefjell och herrarna vid Riksgränsen. Nu står det klart att Jonna Sundling missar lägret på grund av en halsoperation.
– Det är visserligen OS-säsong och jag kommer att missa en del träning, men det känns skönt att göra operationen nu istället för att skjuta på det, säger Sundling i ett pressmeddelande.

Annons

I dag drar längdlandslagets andra läger för säsongen i gång. I damernas trupp saknas Jonna Sundling. 22-åringen har under en längre tid besvärats av halsinfektioner och fick så sent som i vintrats hoppa över VM i Lahtis. I dag kommer hon därför, efter ett beslut tillsammans med landslagsläkaren och en specialist inom öron-näsa-hals, att avlägsna halsmandlarna.

– Jag är fortfarande ung och vill få det bortgjort så att jag kan fokusera på min träning, säger Sundling.

Hennes kollegor i Sognefjell kommer bland annat få sällskap av de svenska vallarna och testa material under lägret. På herrsidan återvänder man till Riksgränsen efter ett längre uppehåll från platsen.

– Det har kommit väldigt mycket snö i Riksgränsen i år och vi är väldigt glada över att återvända till dit. De gör allt för att bjuda herrarna på bra förhållanden under den kommande veckan. Vi får bra boende och fina skidspår, men det blir även barmarksträning med rullskidor och skidgång nedanför fjället, säger herrtränaren Lars Selin.

Mer läsning

Annons