Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesvärd världscupdebut för ÖSK-åkaren Petter Engdahl: "Bland det sjukaste jag varit med om"

Petter Engdahl gjorde debut i världscupen med en 23:e plats i femmilen i Holmenkollen.
En debut han kommer minnas.
– Det var bland de sjukaste upplevelser jag varit med om, säger han i SVT.

Annons
Petter Engdahl slutade 23:a i sin världscupdebut.

När de allra största svenska namnen inte fanns med i femmilen under lördagen banade det väg för världscupdebut för Petter Engdahl.

Daniel Rickardsson blev bäste svensk med sin elfteplats, men bakom där fanns Engdahl med och tampades om en placering bland de 20 främsta.

Men riktigt hela vägen fram orkade han däremot inte då Alexander Bessmertnykh, Maurice Manificat och Jonas Dobler var 35-42 sekunder före Engdahl som slutade på en 23:e plats i sin världscupdebut.

En debut han sent kommer glömma.

– Det var bland de sjukaste upplevelser jag varit med om. Det var så mycket folk, sån stämning och få göra det i sex varv. Man njöt hela vägen om det gjorde ont i kroppen så bars man fram, säger han i SVT:s sändning.

Framförallt kommer slogs han av ljudnivån på arenan.

– Ljudet, man fick nästan ont i öronen på vissa ställen, det var helt magiskt. Det var en häftig upplevelse och jättekul att få göra debuten här i Holmenkollen, säger han.

Om insatsen i debuten, där han på ett ställe kraschade och tappade placeringar, säger han:

– Jag ville fram i klungan ganska fort för att slippa få det stökigt och kände att jag hade bra surf på skidorna första tre varven. Det var synd att jag vurpade så jag tappade klungan och fick kämpa mig tillbaka. Sedan fick jag nya skidor och fick kämpa på sista 15 kilometerna. Det var ett bra lopp, jag är stolt, säger han.

ÖSK-åkaren gör världscupdebut – här är hela längdtruppen till Drammen och Holmenkollen

Mer läsning

Annons