Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Mora gör unik satsning

/
  • Team IFK Mora SK har även stort fokus på den svenska långloppscupen där åkaren Anders Solin hade fin framgång och slutade som totaltvåa förra säsongen.

IFK Mora gör en unik satsning med ett eget lag i Ski Classics.
Ett lag som gör sin första tävling i La Sgambeda i början av december och där Vasaloppet i mars, naturligtvis, är säsongens höjdpunkt.

Annons

Med åkare som Stina Nilsson, Anna Haag, Emil Jönsson och Martin Johansson, är IFK Mora en av landets främsta klubbar när det gäller de traditionella distanserna.

Nu gör klubben även en satsning mot långloppen, genom att, som första svenska klubb, skapa ett så kallat Pro Team i Ski Classics.

– Vi vill visa den framväxande unga generationen långloppsåkare att det går att stanna i klubbens ideella verksamhet, samtidigt som man är en del av finrummet av tävlingar både i Sverige som ute i Europa, säger Håkan Holmberg, ansvarig för klubbens långloppssatsning.

Under premiärsäsongen kommer teamet att delta i minst fem av deltävlingarna i den internationella långloppscupen.

Första deltävlingen i cupen blir La Sgambeda i Livigno, Italien. Årets största mål för laget blir självklart Vasaloppet på hemmaplan innan traditionsrika Birkenbeinerrennet och Årefjällsloppet avslutar Ski Classics-tävlandet. 

Laget kommer även att finnas på plats under alla deltävlingar i den svenska långloppscupen.

Lagets kärntrupp består av följande herråkare med en lång bakgrund i klubben: Anders Solin, Andreas Holmberg, David Frisk och Lars Suther. Dessa kommer åka samtliga lopp där klubben har full service.

Damåkare i teamet är de välmeriterade tjejerna Helene Söderlund och Marika Sundin. För damerna kommer medverkan styras av framgångarna i den traditionella åkningen som i säsongens inledning är huvudfokus.

– Vi kommer också få se våra landslagsstjärnor under några tävlingar och vi har många andra hungriga traditionella skidåkare från klubben att kasta in i hetluften när Ski Classics är i full gång säger Håkan Holmberg.

Annons