Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Haag och Halfvarsson missar Tour de Ski: "Hoppades in i det sista"

Både Anna Haag och Calle Halfvarsson missar Tour de Ski på grund av sjukdom.
Båda åkarna har drabbats av förkylningar och ersätts nu av Hudiksvallsåkarna Evelina Settlin och Anton Lindblad.

Annons

När Tour de Ski startar på nyårsafton blir det utan Anna Haag och Calle Halfvarsson. De båda åkarna har drabbats av förkylningar och tvingas nu hoppa av tävlingarna som startar i schweiziska Val Müstair.

– Jag hoppades in i det sista på att kunna starta i touren, men inser nu att jag måste tacka nej, säger Calle Halfvarsson i ett pressmeddelande.

Istället väljer Halvfvarsson att fokusera på VM I finska Lahtis, då han inte kunnat förbereda sig på ett bra sätt inför touren.

– VM har hela tiden varit mitt största mål i vinter. Med tanke på mina återkommande förkylningar förra året vill jag inte riskera något inför i år. Jag vill jag prioritera VM, säger Halfvarsson.

För Anna Haags del rör det sig om halsont, och de båda åkarna ersätts av Evelina Settlin och Anton Lindblad från Hudiksvalls IF.

– Evelina leder Intersport cup och är en komplett skidåkare som behärskar både sprint ochdistans, säger förbundskapten Rikard Grip.

Anton Lindblad togs ut till tävlingarna i La Clusaz före jul, men drabbades av magsjuka. Därmed gör han nu sin säsongspermiär i världscupen i Val Müstar.

Mer läsning

Annons