Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter tragiska dödsfallet – Kalla sörjer Vibeke Skofterud: "Vila i frid"

Under söndagen nåddes vi av det tragiska beskedet att OS-guldmedaljören Vibeke Skofterud avlidit i en vattenskoterolycka. En av många som sörjer är Charlotte Kalla.
"Det är med sorg i hjärtat jag nu tänker på Vibeke och hennes nära och kära", skriver Charlotte Kalla i ett sms till SVT Sport.

Annons
Charlotte Kalla sörjer Vibeke Skofteruds bortgång. Foto: Maja Suslin / TT

Det var under söndagen som det tragiska beskedet om 38-årige längdskidåkaren Vibeke Skofteruds bortgång nådde världen. Charlotte Kalla var en nära vän till norskan och sörjer hennes bortgång.

”Den tragiska nyheten kom som en chock för mig. Det känns obehagligt och svårt att ta in att en sådan levnadsglad, positiv och energifylld idrottskamrat som Vibeke Skofterud inte längre finns med oss. Vibeke var en av mina förebilder när jag kom med i landslaget. En positiv person och glädjespridare som verkligen bidrog till den fina sammanhållningen med det norska laget. Hon var en profil inom sporten och bjöd mycket på sig själv. Det är med sorg i hjärtat jag nu tänker på Vibeke och hennes nära och kära. Vila i frid Vibeke”, skriver hon i ett sms till SVT Sport.

SVT Sport har också varit i kontakt med Anders Södergren som även han uttrycker sin sorg i ett sms.

”Jag är helt chockad. Oerhört tragiskt. En underbar människa som man haft förmånen att lära känna under alla år i skidspåren. En riktig glädjespridare som kommer att vara saknad av många”, skriver Södergren till SVT Sport.

Mer läsning

Annons