Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Calle öppnade snabbast men tappade sedan farten

Det såg ut att bli ännu en pallplats för Sågmyrasonen efter några kilometer. Sedan svartnade det för ögongen på Calle Halfvarsson och han tappade ett tjugotal sekunder på slutet – men föll inte igenom totalt

Annons

Efter andraplatsen på den klassiska sprinten under lördagen hittade Calle Halfvarsson krafterna i inledningen av loppet över 15 kilometer på söndagen. Detta trots att han hade fyra tuffa lopp i benen sedan lördagen.

Det blev till slut en sjundeplats, 21 sekunder bakom segrande Ivo Niskanen.

– Jag är lite besviken. Jag är ju med och slåss om pallen men under sista varvet svartnar det för ögonen, säger Calle Halfvarsson till SVT sport.

Halfvarsson gick ut snabbast och ledde vid första mellantiden efter 3,1 kilometer. Sedan tappade han mer och mer, men han åkte stort och avslappnat hela loppet trots att han var så trött.

I sprintloppet igår åkte han prolog, kvartsfinal, semifinal och final.

– Det är klart att det tar hårt med alla loppen igår, men vet inte om det spelar in. Jag åkte sista varvet och det höll på att svartna för ögonen flera gånger. Inför varvningen inför sista backen tar jag helt slut. Mjölksyran bara sprutade och jag får bara kämpa och kriga allt för att komma i mål, säger Halfvarsson till SVT sport och fortsätter:

– Det är en bra öppning, jag är jättenöjd med andraplatsen igår. Jag är också nöjd med att jag blir topp tio idag trots att jag tröttnar. Men lite besviken att jag inte kan vara på pallen idag också.

Precis som Stina Nilsson leder även Calle den totala världscupen efter den inledande helgen i Ruka.

Calle Halfvarsson leder världscupen efter helgen i Ruka

Mer läsning

Annons