Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Längdhoppare kritiserar arrangörer

Annons

Den franske längdhopparen Salim Sdiri återhämtade sig snabbt efter den otäcka spjutolyckan i fredagens Golden league-gala i Rom. Sdiri lämnade sjukhuset tidigt på lördagen.

Sdiri satt vid längdhoppsgropen när han träffades av ett spjut, kastat av den finländske världstvåan Tero Pitkämäki. En medtävlare lyckades dra loss spjutet som trängt in i ryggen på Sdiri, som lades på en bår och blev förd med ambulans till sjukhus.

Först befarade läkare att Sdiri fått allvarliga skador, men vid närmare undersökningar visade det sig att spjutet inte trängt så långt in i kroppen och att det räckte med fem stygn. Den 27-årige bronsmedaljören från inomhus-EM 2007 väntas klara sig utan men för sin fortsatta karriär

Den snedkastande finländaren Pitkämäki blev chockad, men fullföljde tävlingen och slutade tvåa. Mest lycklig var han emellertid över att hans friidrottskollega var utom fara. Sdiri vill inte ge Pitkämäki skulden, utan är kritisk mot arrangörernas planering.

Sdiri höll på att bli träffad tidigare under kvällen, men spjutet damp då ner nära fötterna. Andra gången hade han inte samma tur. Det kunde visserligen ha slutat värre, men Sdiri säger att han troligen missar årets höjdpunkt _ VM i japanska Osaka i slutet av augusti.

TT

Mer läsning

Annons