Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lång väntan på polis

Det dröjde innan det kom någon polispatrull till knivöverfallet i Älvdalen tidigt på lördagsmorgonen.

– Närmast lediga polispatrull fanns då i Ludvika, medan Morapatrullen var i Idre på en misshandel, förklarar Sven-Åke Petters, som är presstalesman på polisen i Dalarna.
Det höjdes upprörda röster över att det gick närmare fem timmar innan det kom en polispatrull till Älvdalsbyn där en kvinna blivit överfallen av en förvirrad och berusad yngling. En våldsman som gick lös i området.
– Vakthavande befäl på länskommunikationscentralen gjorde bedömningen att det inte var någon fara för kvinnan, som då var i säkerhet hos sin son. Samtidigt var både Morapatrullen och Borlängepatrullen upptagna med pågående insatser, förklarar Sven-Åke Petters.
– Givetvis hade det om situationen bedömts annorlunda kunna prioriterats om, men nu gjordes den här bedömningen, förklarar Sven-Åke Petters.
Den 21-årige ynglingen, som är från annan ort i Dalarna, blev sedan upplockad av en privatperson som fann honom tunt klädd ute på byn. Han blev då erbjuden skjuts och kunde senare kopplas ihop med händelsen. På så vis kunde han återfinnas och gripas, berättar Petters vidare.
– Det visade sig då att det handlade om en för oss tidigare helt okänd kille, som inte var någon känd våldsverkare, fortsätter Petters.
Mannen släpptes under söndagen efter förhör, men det finnas både vittnen och målsägare som kan identifiera mannen som har efterräkningar att vänta.