Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lång väntan på bättre staket

Personal och föräldrar på Våmili förskola har väntat länge på att kommunen ska göra något åt staketet som skiljer gården från parkeringen. Nu verkar det i alla fall som att något är på gång. Niklas Gezelius på kommunen har kallat till ett möte på måndag då staketet ska diskuteras med representanter för tekniska förvaltningen och Morastrand.

– En gammal historia, konstaterar Gezelius om staketet. Förr fanns en gärdsgård runt förskolan men då den hade tjänat ut sattes ett nätstaket upp, utom mot parkeringen där det finns ett vanligt villastaket med två grindar. På några ställen är det så pass högt mellan marken och staketet att barn kan krypa ut där.

Personalen på förskolan säger att de påtalat bristerna med staketet i flera år och i våras förklarade någon för dem att staketet skulle åtgärdas så snart tjälen gick ur marken.

– Vi kommer ingen vart så nu har föräldrarna tagit över, förklarar en i personalen.

Håkan Sparr som har sin son på förskolan har retat sig på att ingenting hänt.

– Det är livsvarligt då ungarna kan krypa ut under staketet, säger han.

Morastrand sköter fastighetsförvaltningen åt kommunen. Lars-Erik Johansson på Morastrands felanmälan säger att han inte hört talas om staketet.

– Det ploppar inte upp någonting i min skalle. Lars-Erik Johansson konstaterar att det finns ingen felanmälan registrerad i datorn.

– Om något är fel är bästa sätter att ringa felanmälan eller prata med Lars Säbben som har hand om reparationerna åt kommunen, säger Lars-Erik Johansson.

Lars Säbben känner till staketet.

– Vi ska träffas på måndag, förklarade han.

Niklas Gezelius som kallat till mötet berättar att rektorn tog kontakt med honom och sa att inget hänt med staketet.

– Då ska vi reda ut varför inget hänt och diskutera vad som ska göras och när de ska bli av, säger Gezelius.