Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lång säsong för Tove

Nu väntar avgörandet i orienterarnas världscup i Finland med de två sista tävlingarna. En sprint på fredagen och en jaktstart över medeldistans på lördagen.

Närmast att nå toppen bland de svenska damerna är VM-medaljören och junioren, Tove Alexandersson.

– Hittills har formen inte riktigt varit som jag önskat under slutrundan, men med några vilodagar tror jag det ska bli bra till helgen. Jag ser fram mot sprinten och hoppas kunna prestera bra där, säger Tove Alexandersson efter det att landslaget checkat in på hotellet i Finland.

Världscupfinalen blir också årets sista lopp för Alexandersson i den blågula orienteringströjan efter en slitsam säsong.

– Det har varit en lång säsong, men jag är mycket nöjd med vad jag har presterat under de viktiga tävlingarna. Målen var inför säsongen VM, EM och junior-VM. I världscupen var jag sjua förra året och målet i år är att placera mig bättre och jag hoppads klara det, säger Alexandersson.

Tunatjejen, som fortfarande är junior, ligger femma i den totala världscupen. Hon har 93 poäng upp till pallen där ryska O-Ringensegrarinnan, Tatyana Riabkina är placerad som trea. Toppar världscupen gör sportens superstjärna, Simone Niggli från Schweiz.